Kent u het verschil tussen zoekmachine marketing, zoekmachine optimalisatie, zoekmachine promotie en zoekmachine positionering?

De wereld van zoekmachine marketing wordt omgeven met mist en onduidelijkheden. Op elke hoek van de straat zetelt wel een Goeroe en zelfs uw buurman weet precies hoe het werkt.

Ik houd mij vanaf 2001 met zoekmachine marketing bezig en heb mij nooit beziggehouden met allerlei programmeertechnieken.
Toevallig heb ik in het Altavista tijdperk herkent hoe een zoekmachine werkt en deze kennis pas ik tot op de dag van vandaag nog succesvol toe. Hoewel vele mensen Google magische krachten toedichten, stel ik vast dat Google lang niet anders geïndexeerd heeft dan Altavista. Tegenwoordig is er echter een groot verschil tussen Google en andere (en vroegere) zoekmachines. Er moet steeds slimmer en specifieker werk gedaan worden om de spiders van Google te beïnvloeden.
Inmiddels heb ik de afgelopen jaren ruim 140 bedrijven op individuele basis getraind en geholpen met de implementatie. In tegenstelling tot de meeste zoekmachine marketing bedrijven richt ik mij in eerste instantie niet op u en uw bedrijf maar op uw klant. Dit is een wezenlijk verschil in visie. Voor u betekent dit dat er hele nieuwe werelden open gaan. Uw klant heeft vaak een probleem en/of zoekt een oplossing. Hij denkt nog niet eens aan uw bedrijf of product. Toch moeten we deze man of vrouw op uw website zien te krijgen. In mijn filosofie: Zoek de Zoeker!©

Ik vertel een verhaal dat u nergens anders hoort omdat ik mij baseer op mijn eigen ervaringen en niemand na hoef te praten. Zo vertel ik al sinds jaar en dag dat linkpopulariteit/pagerank nauwelijks een rol speelt bij uw vindbaarheid. Het gaat om de totale strategie. Natuurlijk heeft het zin als u aan linkbuilding uitbesteden doet, maar als uw website niet goed in elkaar zit komt u er ook met linkbuilding niet. Het gaat om de kwaliteit van uw website en wat u de klant te bieden heeft. Daar ben ik gedurende de jaren wel achter gekomen.

Heeft u een vraag, klik hier en mail mij uw vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *