Deze maand gaan we niet in op het maken van websites, maar gaan we in op een belangrijk onderdeel van  zoekmachine marketing (SEO), namelijk linkbuilding.

Linkbuilding is het ervoor zorgen dat je website verwijzingen krijgt van andere websites. Op deze manier laat je Google zien dat andere websites over je schrijven, waardoor je als populair wordt beoordeeld door de zoekmachine. Op deze manier wordt je hoger gepositioneerd in de zoekresultaten, wat natuurlijk goed is voor het aantal bezoekers op je website.

Linkbuilding toen en nu

Linkbuilding is door de jaren heen continu veranderd. Vroeger (t/m ongeveer 2010) kon je makkelijk links ruilen met andere websites of een groot aantal buitenlandse links naar je website plaatsen. In deze tijd had Google nog niet de intelligentie om dit soort onnatuurlijke links op te sporen.

Tegenwoordig is linkbuilding echter zoals die zou moeten zijn: puur gericht op relevantie en kwaliteit. Hoewel Google linkbuilding nog steeds niet toestaat, zijn ze inmiddels wel zo ver dat ze slecht en onnatuurlijke links kunnen opsporen. Op deze manier voorkomen ze dat slechte of irrelevante websites bovenaan de zoekresultaten komen, waardoor de zoekresultaten tegenwoordig een stuk betrouwbaarder zijn. Dit heeft echter wel invloed op de linkbuilder van tegenwoordig.

Hoe nu linkbuilden?

Linkbuilding is tegenwoordig een vakgebied dat je echt aan specialisten moet overlaten. Wanneer je immers op de verkeerde manier linkbuild, ziet Google meteen dat je ermee bezig bent en loop je kans op een penalty. Een goede linkbuilder weet hoe je op de juiste manier kan linkbuilden zonder Google tegen de schenen te schoppen. Zo’n linkbuilding bureau richt zich dan op het creeëren van content die zo kwalitatief is dat hij wordt gedeeld door anderen. Dit is inderdaad een soort vorm van Content Marketing. Echter is content marketing niet veel anders dan linkbuilding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *