Met Conclavis kijken wij altijd naar de mogelijkheden die er rond een bepaald thema zijn. Vandaag kijken we naar het maken van websites. Is het website laten maken beter dan het zelf aan de slag gaan met een website? Of zijn er eigenlijk niet zoveel verschillen, behalve het financiële aspect? Op vragen zoals deze geven we in de komende alinea’s hopelijk wat sluitende antwoorden. Veel leesplezier toegewenst door iedereen van Conclavis.

 

Ik wil een website: wat nu?

Het kan zomaar zo zijn dat u op het punt komt dat u een eigen website wilt. Of de website nu is voor uw eigen bedrijf, uw klaverjasclubje of juist voor de school van uw kinderen. In alle gevallen staat u op een kruispunt en moet u beslissen welke richting u uit wilt. Wilt u bijvoorbeeld zelf aan de slag met de website en met bepaalde software een website maken? Voorbeelden van dergelijke software zijn websites als wordpress, waarbij het gemakkelijker is om een eigen website te maken. Het kan ook zijn dat u een website wilt laten maken. Het website laten maken kunt u laten uitvoeren door een bekende, die daar waarschijnlijk een vriendenprijsje voor rekent. U kunt er ook voor kiezen om het website laten maken uit te besteden en te gunnen aan een bureau met professionals. Houd er wel rekening mee dat u in dat laatste geval wel wat meer centen kwijt bent dan wanneer u zelf het initiatief neemt.

 

Vele voordelen

Toch heeft het website laten maken door een externe partij vele voordelen. Zo gebeurt het dat uw website een unieke website wordt. Deze is namelijk niet gerealiseerd in bepaalde software en over het ontwerp is nagedacht. U moet natuurlijk wel afwegen of de kosten opwegen tegen het doel van de website. Als u op uw site alleen wat informatie wilt geven over bijvoorbeeld de activiteiten met een jaarclubje of over een voetbalelftal, is het niet logisch om het website laten maken door een dure partij te doen. Die overweging kunt u natuurlijk wel maken wanneer u een website moet realiseren voor een (groot) bedrijf. Het website laten maken heeft voor- en nadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *